Haberler ve Etkinlikler

Üniversitemizde Öğrencilere Akademik Değişim Programları Anlatıldı

Ulusal ve uluslararası düzeyde öğrencilerimizin eğitim ve staj almalarına olanak sağlayan ve üniversitemizin uluslararası tanınırlığına imkan sağlayan Erasmus+, Mevlana ve Farabi Değişim Programları hakkında üniversitemizde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 22 Aralık 2022 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Aşık Paşa Salonunda gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü personeli Öğr. Gör. Dr. Çiğdem Şahin ile Öğr. Gör. Bülent Demir, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Erasmus+, Mevlana ve Farabi Değişim Programları hakkında öğrencilere bilgiler veren Öğr. Gör. Dr. Çiğdem Şahin, ilk olarak Erasmus+ Değişim Programını öğrencilere anlatarak değişim programının faydalarına değindi.  Erasmus+ Değişim Programının ülkemizle ikili iş birliği içinde bulunan Avrupa ülkelerindeki yükseköğretim kurumlarında öğrencilerin bir ya da iki dönem eğitim öğretim görmesi olduğunu anlatan Şahin, Erasmus+ Değişim Programının öğrencilerin kendilerini ve yabancı dillerini geliştirmelerine, yeni ülkeler görmelerine ve deneyim kazanmalarına fayda sağladığını dile getirdi. Erasmus+ Değişim Programının faaliyet süreleri, başvuru ve seçim aşaması ve diğer süreçler hakkında öğrencilere bilgiler veren Öğr. Gör. Dr. Çiğdem Şahin, konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem Şahin’in konuşmasının ardından Öğr. Gör. Bülent Demir söz alarak Farabi, Mevlana ve Erasmus+ Değişim Programlarını anlattı. Farabi Değişim Programının yurt içinde bulunan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci değişim programı olduğunu dile getiren Demir, Mevlana Değişim Programının ise Erasmus+ Değişim Programı dışında kalan ülkeler arasında yapılan değişim programı olduğunu söyledi. Erasmus+ Değişim Programının sadece öğrencilere yönelik değil akademik ve idari personeli de kapsadığını söyleyen Öğr. Gör. Bülent Demir, Erasmus+, Mevlana ve Farabi Değişim Programlarının anlaşmalı olduğu ülkeler, programlara başvuru şartları, programların burs ve konaklama imkanları konularında bilgiler vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı. 



Copyright © BAUM 2015